01-06-10

Logeren in een hotel in Nederland

 

Met vakantie op hotel in Nederland

hotels nederland

Nog nooit gedacht aan een weekendje weg in een hotel Scheveningen of in een hotel Oostkapelle? Al wie ooit al eens voor Nederland heeft gekozen zal toegeven dat het er op z'n minst gezellig kan genoemd worden. Het dichtst bevolkte land van de Lage Landen, het land van eilanden, schiereilanden en verstevingingsdijken, het land van kaas en klompen, van de Elfstedentocht, van bruisende steden en soezende plattelandsdorpjes... Logeren in Nederland staat garant voor een bijzonder diverse, deugddoende en fascinerende vakantie! Hieronder kun je in alfabetische volgorde mijn ervaringen met hotels in Nederland lezen, door de jaren heen. Zo zul je zien dat ik bijna het hele land hotelsgewijs heb afgeschuimd, afgezonder misschien van het 'hoge noorden': van hotels in Amsterdam, over hotels in Deventer tot en met hotels in Zwolle. Ikzelf ben een fiere Vlaming maar ga jaarlijks toch een paar keer noordwaarts voor een heerlijk weekendje of langer! Alvast veel leesgenot!

 

 

Op hotel in Amsterdam, de Nederlandse hoofdstad

hotels amsterdam

Amsterdam, stad van eindeloze mogelijkheden met overal musea en bezienswaardigheden, stad van de Grachten en Van Gogh, stad waar talloze culturen elkaar kruisen en waar het onwaarschijnlijke ontzettend alledaags is. Iedereen die ooit al eens in een hotel in Amsterdam heeft verbleven, zal het zeker eens zijn met volgende zin: de stad is absoluut één van de interessantste en meest levendige van het land. Zo logeerde ik nog niet zo gek lang geleden eens in het luxe hotel Amsterdam Sandton Hotel de Filosoof, waar ik meteen van die Amsterdamse sfeer kon proeven waar menig een zo enthousiast over doet. Alle kamers waren in verschillende stijlen ingericht, echt prachtig gedaan. Ook leuk was dat het historische stadscentrum, de daarnet genoemde musea en het Concertgebouw min of meer op loopafstand waren, wat het echt een van de interessantse hotels in Amsterdam maakt. Ik zou er bijzonder graag ooit nog eens teruggaan, hoewel er ook nog heel wat andere hotels Amsterdam op me liggen te wachten om ontdekt te worden. Zowiezo zal Amsterdam zelf, los van de luxe hotels Amsterdam me in de toekomst zeker nog voor meer dan één keer teruglokken. Immers, in de Nederlandse hoofdstad en in de hotels in Amsterdam valt er het hele jaar door wel iets te beleven!

 

Weekendje weg op hotel in Deventer!

 

hotels deventer

Deventer is één van de oudste steden van Nederland en echt een bezienswaardige stad. Superleuk en zeker aan te raden om in je leven een keer in een hotel Deventer te verblijven. Echt niet ver, vanuit Amsterdam bijvoorbeeld is het amper een uur treinen. Voor mij lag mijn hotel Deventer in het monumentaal stadscentrum, namelijk het Sandton Hotel Gilde, een bijzonder sfeervol hotel met een erg rijke geschiedenis. Het stadscentrum heeft als middelpunt de bekende Brink, een langgerekt marktplein omzoomd door bomen en terrassen en tevens het grootste stadsplein in Nederland. Na een deugddoende nachtrust in mijn Deventer hotel een schitterende wandeling gemaakt, zo herinner ik me. Onvergetelijk mooi is het daar! Het toerisme in Deventer tiert welig en het aanbod aan Deventer hotels is behoorlijk groot, dus zeker eens naartoe gaan!

Tip: waarom niet ook eens een weekendje weg in een van de vele hotels Londen overnachten?

 

 

De commentaren zijn gesloten.